Hlavní obsah

Verstappen se pustil do Ferrari. Italské stáji se podle něj nedařilo, protože přestala podvádět

Austin/Praha

Mezi Red Bullem a Ferrari to začíná skřípat. Již před Velkou cenou Mexika Red Bull obvinil italskou stáj z toho, že si k lepším výkonům pomáhá nepovoleným zvyšováním průtoku paliva. Teď po Velké ceně USA se do ní pustil i jezdec Red Bullu Max Verstappen. Ten prohlásil, že se Ferrari přestalo dařit, protože už nepodvádí.

Foto: Carlos Jasso, Reuters

Jezdec formule 1 Max Verstappen.

Článek

Ferrari se po letní přestávce začalo dařit. Po neúspěšném úvodu sezony jeho jezdci vyhráli tři závody v řadě a i v několika následujících velkých cenách se dostali na stupně vítězů. Navíc kralovali kvalifikacím. Teď však přišel zlom. Italská stáj minulý týden v USA poprvé po šesti závodech nedosáhla na pole position a Charlesi Leclercovi a Sebastianu Vettelovi se tolik nedařilo ani pak.

Leclerc dojel čtvrtý a Vettel po několik kolech musel odstavit svůj nepojízdný monopost. Ihned po závodě se objevily spekulace, že na tom, s čím přišel Red Bull něco bude. Ten totiž nedávno nařkl Ferrari, že si k lepším výkonům pomáhá nepovoleným zvyšováním průtoku paliva mimo oblast, kde dochází senzorem k měření.

Teď se k vyjádření vedení Red Bullu přidal i jeho jezdec. „Dostali to, co měli, když přestali podvádět,“ citoval Verstappena web planetf1.com. Ten takto reagoval, když byl dotázán, co si myslí o špatném tempu Ferrari v USA. „Vůbec mě to nepřekvapuje. Spíš to všechno vysvětluje,“ dodal mladík.

Leclerc i šéf týmu Mattia Binotto s tímto obviněním samozřejmě nesouhlasí. „Slyšel jsem mnoho komentářů o technické směrnici FIA a o jejím vlivu na naše auta. Slyšel jsem také hodně komentářů po závodě, musím, říci, že pro mě byly zklamáním,“ prohlásil Binotto s tím, že vozy měly na to získat další pole position, avšak zabránily jim v tom jiné problémy.

I Leclerc jeho názor nechápe. „Myslím, že to je vtip, abych byl upřímný. Není součástí našeho týmu, takže vůbec neví, jaké jsme měli problémy. Nechápu, z jakého důvodu takto mluví,“ rozčiloval se Leclerc, který se díky předešlým výsledkům posunul v průběžném pořadí na třetí místo právě před Verstappena. Ten teď na něj ztrácí čtrnáct bodů.

Reklama

Související témata: