Hlavní obsah

Ferrari: Rozhodnutí FIA je nebezpečný precedens

PAŘÍŽ/PRAHA

Tým Ferrari se nechce smířit s rozhodnutím Mezinárodní automobilové federace (FIA), která na čtvrtečním zasedání Světové rady motoristického sportu osvobodila stáj McLaren od podezření ze zneužití informací. Italský tým hodlá pokračovat v bitvě s McLarenem před soudním tribunálem.

Článek

„Ferrari považuje za nepochopitelné, že porušení základních pravidel nemá za následek udělení sankcí. Rozhodnutí rady legitimizuje nečestné chování ve formuli 1 a stanovilo nebezpečný precedens,“ uvedlo vedení týmu z Maranella v prohlášení vydaném po zasedání FIA.

Automobilová federace uznala vinu McLarenu, jehož pracovníci přišli do styku s tajnými informacemi o letošním monopostu Ferrari, k udělení trestu ale nesáhla, protože se důkazně neprokázalo, že britský tým z těchto informací těžil. McLarenu hrozilo až vyloučení ze seriálu.

„Rozhodnutí rady výrazně uškodilo celé formuli 1. Ferrari se proto nehodlá vzdát a podnikne právní kroky jak v Itálii, tak ve Velké Británii,“ uvedlo vedení stáje. Italský tým je i nadále přesvědčen, že McLarenu detailní informace o letošním voze Ferrari významně pomohly.

Reklama

Související témata: