Hlavní obsah

Jméno Schumacher možná brzy zmizí z formule 1

Schumacher a kokpit monopostu formule 1, toto už šestnáct let trvající spojení může být brzy minulostí. Po loňském ukončení kariéry sedminásobného šampióna Michaela zřejmě ze startovní listiny nejprestižnější motoristické disciplíny brzy zmizí i jméno jeho mladšího bratra Ralfa. Pro tým Toyoty je jezdec příliš drahý.

Článek

Zatímco první odešel dobrovolně, kolem krku druhého se stahuje nemilosrdně oprátka pod tíhou neúspěchu a hrozí, že mu Toyota neprodlouží angažmá.

„Rozhodně mohu říci, že se považuji za jednoho ze tří nejlepších závodníků světa,“ říkal troufale Ralf Schumacher ještě na startu letošního ročníku. U Toyoty má lukrativní smlouvu, údajně pobírá 20 miliónů dolarů ročně, jenže výsadní ekonomické postavení na dráze nepotvrzuje. V deseti odjetých závodech získal dva body, jinak hrozná bída.

„Bojujeme s týmy, které mají dvacet třicet let zkušeností. My v Toyotě jako jediní začínáme úplně od nuly,“ citoval server F1sports.cz 32letého jezdce, jenž za jedenáct sezón ve formuli 1 prošel Jordanem, Williamsem a Toyotou a vyhrál 6 závodů ze 173. Celkově skončil nejlépe v letech 2001 a 2002, kdy byl čtvrtý.

Schumacher: Rozhodující se konečný výsledek

Jenže nyní je i pouhé jméno Schumacher bez úspěchů moc drahým špásem. „Jsem si stoprocentně jistý, že v příštím roce budu závodit ve formuli jedna. Všechno další prozradím, až bude čas,“ tvrdil Ralf Schumacher ještě před závodem na Nürburgringu, ale ani tam zoufalou bilanci nevylepšil. „Není důležité, zda na týmového kolegu ztrácím teď. Rozhodující je konečný výsledek. Mně v úvodu sezóny nevyhovovaly vlastnosti vozu. Pak ale tým provedl změny, já se přizpůsobil,“ řekl.

Toyota však zatím ani nenaznačila možnost prodloužení smlouvy s Ralfem, a tak není moc jasné, proč si je pilot tak jistý svojí budoucností. „Má za sebou sponzory, což je silný argument,“ uvedl Pavel Turek, bývalý manažer týmu McLaren a komentátor TV Nova. Toyota ale není tým, který chce jezdce financující si místo v kokpitu. „Asi je připraven jít s platem dolů a mít třeba bonusy za body,“ prohlásil Petr Minařík, český žurnalista specializující se na F1.

Jenže Japonci budou nepochybně chtít za rok konečně vystoupat k vítězstvím. Jejich zárukou však určitě není Ralf Schumacher. A tak se klidně může stát, že půjde do slaboučkého Spykeru či k Toro Rosso. „To však staví image na mladých jezdcích,“ připomenul strategii týmu Turek. Jméno Schumacher tak možná čeká posledních sedm závodů v F1...

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články