Hlavní obsah

Blamáž Ferrari! Leclerc a Vettel se zlikvidovali navzájem. Šéf viní oba

Sao Paulo

Grand Prix v Sao Paulu formule 1 bude mít ve slavné stáji Ferrari určitě dohru. Po vzájemné kolizi v závěru nedokončil ani jeden její vůz. Sebastian Vettel a Charles Leclerc takticky nezvládli koncovku a při agresivním souboji o čtvrté místo si oba poškodili monopost. Pro německého jezdce tak skončil jubilejní 100. závod v barvách italské stáje debaklem.

Foto: Nelson Antoine, ČTK/AP

Charles Leclerc na trati v Brazílii.

Článek

Kdo za debakl může? Televizní experti se kloní spíše k verzi, že viníkem byl Vettel, který přece jen do stájového kolegy brnkl jako první.

„Myslím, že pokud se dva jezdci srazí, tak jsou za to oba zčásti zodpovědní. Nyní však nechci obviňovat nikoho," pravil hned po závodě víc než diplomaticky šéf týmu Mattia Binotto.

Leclerc cítil, že se ho Vettel pokusil vytlačit. Došlo k dotyku a oba si natolik poškodili monopost, že nebyli schopni pokračovat v závodech. Stájová blamáž...

Incident prý vzájemný vztah neohrozí

„Nejsem naštvaný, je mi jen velmi líto týmu. Zasloužil si něco mnohem lepšího. Obě auta však vypadla, což je obrovská škoda. Z mého pohledu jsem předvedl pěkný manévr v první zatáčce. Seb se mi to snažil hned vrátit, tak jsem si hlídal vnitřní stranu, on to zkusil z vnější," nabízí svůj pohled Charles Leclerc.

Němec je velmi rozzlobený a v reakci, kterou adresoval týmu, vinil z nehody právě svého kolegu. Pro média se odmítl vyjádřit, kdo byl viníkem.

„Neměl jsem na pravé straně hodně prostoru, ale měl jsem lepší výjezd ze třetí zatáčky, takže jsem se pokusil ho předjet. To je všechno. Je to velká škoda pro tým, ani jedno auto nedokončilo závody," prská Sebastian Vettel.

Hlavně italská média si na obou kohoutech samozřejmě smlsnou.

„Incident neohrozí náš vztah se Sebem. Oba jsme dostatečně vyspělí, abychom se z kolize mohli poučit a posunout dále," ujišťuje Monačan.

Reklama