Hlavní obsah

Špatná zvěst! Schumacherův den D je pryč. Proč?

Praha

Pátý prosinec roku 2019. K tomuto datu směřovaly pohledy milionů lidí po celém světě. V tento den se měl legendární pilot formule 1 Michael Schumacher po téměř šesti letech ukázat fanouškům. Stát se tak mělo v rámci chystaného dokumentárního filmu mapujícího život sedminásobného mistra světa. Zůstalo však jen u přání...

Foto: Profimedia.cz

Jaký je skutečný stav Michaela Schumachera?

Článek

"Schumacher". Dokument o životě slavného pilota se měl své premiéry dočkat právě pátého prosince letošního roku. A co bylo hlavní, po boku své rodiny se zde měl objevit v několikasekundovém prostřihu i sám Michael.

Příznivci jedné z největších osobností sportovního světa by si tak aspoň částečně mohli udělat obrázek, jak na tom padesátiletá legenda po těžkém zranění hlavy z prosince roku 2013 na lyžích opravdu je. Dlouho očekávaná premiéra německých filmařů Michaela Wecha a Hannse-Bruna Kammertönse se však odkládá. A to minimálně o rok.

Příliš mnoho materiálů?

Společnost B14 Film, která celý dokument zaštiťuje, oznámila, že premiéra se odkládá zhruba na konec příštího roku. "Materiálu je opravdu hodně a na jeho zpracování potřebujeme více času," vysvětlil nepříliš přesvědčivě mluvčí společnosti.

Udaný důvod však jen přiživuje spekulace o skutečném Schumacherově zdravotním stavu. Podle původních předpokladů se měl ve filmu na pár sekund objevit po boku své rodiny, dle spekulací médií a lidí, kteří se do blízkosti pilota dostali, je však právě jeho špatný zdravotní stav pravým důvodem, proč se diváci očekávané premiéry nedočkají.

Foto: Sport.cz

Titulní strana nově oživeného webu Michaela Schumachera.

„Vím, že byl Michael vážně zraněný, ale bohužel nevím, jaké pokroky v léčbě dělá. Chtěl bych vědět, jak se mu daří, potřást si s ním rukou, nebo mu jen pohladit tvář. Pravděpodobně se bojí, že hned uvidím, co se děje, a zveřejním pravdu," prohlásil nedávno bývalý manažer německé legendy Willi Weber, kterému by přístup k Schumacherovi odmítnut.

"Michael má tu nejlepší péči, jaká je možná. Lékaři i rodina dělají všechno možné, aby se jeho stav zlepšil. Prosím, dejte nám čas." S těmito prohlášeními vystupují pravidelně jak Schumacherova manželka Corinna, tak jeho mluvčí Sabine Kehmová.

Mlhavá vyjádření i odklad chystaného dokumentu krátce před jeho premiérou však fanouškům jedné z největších postav formule 1 příliš optimismu nedávají...

Reklama

Související témata: