Hlavní obsah

McLaren údajně řekl Alonsovi, že může jít

LONDÝN/PRAHA

Vedení stáje McLaren nebude bránit Fernandu Alonsovi, pokud bude chtít z týmu odejít. Podle britského deníku The Times se tímto způsobem rozhodl šéf stáje Ron Dennis řešit napjatou atmosféru, která zhoustla po incidentu mezi Alonsem a Lewisem Hamiltonem během víkendové Velké ceny Maďarska.

Článek

„Rona chování obou jezdců pěkně dopálilo. Fernandovi řekl, že jestli chce, může na konci sezóny klidně odejít. Jestli jsem to dobře pochopil, tak už ho má dost,“ citovaly Timesy ‚dobře informovaný zdroj z McLarenu‘.

Napětí mezi Alonsem a Hamiltonem zesílilo poté, co dvojnásobný mistr světa zablokoval při kvalifikaci na Hungaroringu svého stájového kolegu v boxech a zabránil mu tak vybojovat pole position. Španěl tak reagoval na to, že nováček v seriálu nedodržel předem stanovenou kvalifikační strategii.

Alonso byl ale za svůj manévr potrestán komisaři závodu, o první místo na startu přišel a do závodu vyrážel až ze šesté pozice. Hamilton se díky penalizaci posunul na čelo startovního roštu a bez větších potíží závod vyhrál. Alonso díky strategii menšího počtu zastávek v boxech nakonec vybojoval čtvrté místo. Oba piloti spolu ale údajně po kvalifikaci přestali komunikovat.

Některá světová média považují Alonsův odchod z McLarenu, kde má španělský pilot smlouvu do konce sezóny 2008, za hotovou věc. Jako nové působiště nejmladšího mistra světa v historii je nejčastěji jmenován tým Renault, šance se ale dávají i stáje BMW-Sauber.

Reklama

Související témata: