Hlavní obsah

Ferrari se údajně začalo zajímat o Hamiltona

PRAHA

Od víkendové Velké ceny Maďarska se ve formuli 1 nehovoří snad o ničem jiném. Zůstane Fernando Alonso v týmu McLaren i v příští sezóně, nebo ne? Jak ale upozornil britský deník Mirror, nabíledni je také otázka o budoucnosti Lewise Hamiltona. O britský „zázrak“ má totiž údajně eminentní zájem stáj Ferrari.

Článek

Podle britského deníku se vedení společnosti Fiat, pod níž Ferrari spadá, nechalo slyšet, že do Maranella je třeba přivést nástupce sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. A právě Hamiltonův talent bossům z italské automobilky učaroval natolik, že za něj chtějí nabídnout McLarenu 17 miliónů liber (asi 700 miliónů korun).

V týmu McLaren panuje od víkendu v Maďarsku poměrně napjatá atmosféra, vztahy mezi Hamiltonem a Fernandem Alonsem klesly na bod mrazu, a to by prý Italům mohlo hrát do not. Dvaadvacetiletý mladík má navíc ve své premiérové sezóně ve formuli 1 plat „pouhých“ 250 tisíc liber ročně (přes 10 miliónů korun) a tým z Maranella by neváhal učinit z něj jednoho z nejlépe placených sportovců světa. Pro srovnání: letošní výdělek Kimiho Räikkönena činí 22 miliónů liber (přes 900 miliónů korun). Hamilton by údajně tuto hranici mohl hravě překonat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články