Hlavní obsah

V této sezóně prý odchod Alonsa z McLarenu nehrozí

Manažer Fernanda Alonsa Luis Garcia Abad popřel, že by španělský pilot formule 1 ještě v průběhu tohoto roku opustil stáj McLaren, v které se mistr světa těžko vyrovnává s konkurencí nováčka Lewise Hamiltona. V rozhovoru pro list El País nicméně šampionův zástupce nevyloučil případný přestup v nové sezóně.

Článek

"Teď jsme v McLarenu, abychom získali třetí titul mistra světa," uvedl Abad. Manažer vyvrátil jiné spekulace španělských i britských médií, že by Alonso dostal od šéfa týmu Rona Dennise svolení k odchodu do jiného týmu. Dennis prý Abada ujistil, že McLaren chce smlouvu, kterou má Alonso ještě na dva roky, naplnit.

Španělský list Marca zase přišel s vysvětlením, že dvojnásobnému mistru světa okolí doporučilo McLaren neopouštět, protože pro španělské sponzory by nebylo tak snadné se z kontraktů vyvázat.

Spekulace o blížícím se Alonsově odchodu umírnil i šéf sportovního oddělení Mercedesu, dodavatele motorů pro britský tým. "Zdůraznil, že chce zůstat. Nemám žádné signály, že by to mělo být jinak, ty spekulace pocházejí zvenčí," řekl Norbert Haug německému listu Bild. Prozradil, že před příštím závodem, který se uskuteční 26. srpna v Istanbulu, by se měl uskutečnit velký vzájemný pohovor obou týmových jezdců.

Před Tureckem se vyřeší nejasnosti

Jejich vzájemná nevraživost vyvrcholila při kvalifikaci Velké ceny Maďarska, kde Alonso zablokoval nečekaného lídra MS Hamiltona při zastávce v boxech a znemožnil mu bojovat o pole position. "Už tam jsme s oběma důkladně promluvili. Ale před závodem v Turecku si všichni sedneme a interně dořešíme všechny nejasnosti. Když bude potřeba, tak i po zlém," dodal Haug.

Týmu podle něj nejde o to, aby si oba piloti vyloženě projevovali náklonnost a sympatie; požaduje po nich pouze to, aby se respektovali. "Nelze akceptovat chyby, které se děly v Maďarsku. Ale je třeba si uvědomit, že u nás bojují dva jezdci o titul mistra světa. To přináší určité napětí," upozornil Haug na známou skutečnost vycházející z přísloví o tom, že dva kohouti na jednom smetišti se těžko snesou.

Reklama

Související témata: