Hlavní obsah

Mohl jsem odvést lepší práci, uznal po nepovedené sezoně Vettel

Praha

Mnoho chyb během závodů, páté místo v šampionátu a ještě k tomu ho v bodování předčil i týmový kolega. Čtyřnásobnému mistru světa ve formuli 1 sezona vůbec nevyšla podle jeho představ. Sebastian Vettel nyní přiznává, že mohl u Ferrari letos udělat daleko lepší práci a slibuje, že příští rok se bude snažit více.

Foto: Sport.cz

Sebastian Vettel byl po odstavení vozu terčem kritiky.

Článek

Ke svým čtyřem titulům, které získal s týmem Red Bull, chtěl přidat další. Avšak místo útoku na nejvyšší příčky prožil u Ferrari zatím svou nejhorší sezonu. V šampionátu obsadil až páté místo a k tomu byl ještě poražen svým týmovým kolegou Charlesem Leclercem. Sebastian Vettel přiznává, že zklamal.

„Nebyl to z mého pohledu dobrý rok,“ prohlásil Vettel na webu gpfans.com. „Abych byl upřímný, tak musím uznat, že jsem mohl odvést lepší práci. Vím, že umím jezdit lépe. Příští rok se musím vrátit silnější a musím se snažit více,“ vysvětloval německý jezdec, který letos ovládl jen Velkou cenu Singapuru.

V mnoha závodech chyboval a také za to potom schytal pořádnou kritiku. Tu několikrát odmítl, teď už však uznává, že byla pravdivá. „Mám pocit, že jsem tuto sezonu udělal také hodně chyb. Ty bych za žádných okolností dělat neměl,“ přiznal s tím, že ale není mnoho věcí, které by mohl změnit.

Jde prý jen o maličkosti. „Nemusím měnit svůj jízdní styl, vím, jak řídit. Řekl bych, že jsem se za deset let vyvinul a zlepšil se. Ale určitě se tu a tam najdou věci, které cítím, že bych mohl udělat lépe. Ale jsou to jen detaily,“ dodal jezdec, který zažíval radostné chvíle alespoň v soukromí. V létě si vzal svou dlouholetou přítelkyni, s níž má dvě dcery a nedávno se jim narodil syn.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace