Hlavní obsah

Hamilton si věří na titul, Alonso si připadá v McLarenu nedoceněný

ISTANBUL

Britský nováček Lewis Hamilton cítí šanci, že by mohl získat titul mistra světa formule 1. Dvaadvacetiletého jezdce pozitivně naladila týmová schůzka v McLarenu před nedělní Velkou cenou Turecka, jejímž cílem bylo usmířit vedoucího závodníka šampionátu s obhájcem titulu Fernandem Alonsem. Španěl se mezitím nechal slyšet, že stále není spokojen s tím, jak k němu ve stáji v průběhu sezóny přistupovali.

Článek

"Po všech těch rozhovorech se cítím v pohodě a mám pocit, že jako tým rosteme. Bezpochyby mám velkou šanci vyhrát titul," uvedl Hamilton před dvanáctým závodem sezóny, před nímž má na Alonsa náskok sedmi bodů.

"Jsem v ideální pozici. Skvělý tým, skvělé auto a jsem hodně rychlý. Dokud nebudu chybovat, nevím, proč bych nemohl vyhrát," prohlásil vítěz tří letošních Velkých cen.

Po závodu v Maďarsku, kde Alonso zablokoval Hamiltona v kvalifikaci a byl potrestán stejně jako celý tým, bylo podle britského pilota potřeba si věci vyříkat. Hamilton ovšem míní, že problémy mezi oběma jezdci zveličila média. "Překrucují věci, tvrdí, že jsme ve válce, ale my nejsme," řekl.

Alonso: Musel jsem se smát, jak nás média tlačila do bitky

Po třítýdenní pauze v seriálu se sešli až v Istanbulu a tvrdí, že všechno je v pořádku. "Minulost je minulost. Mluvil jsem s Lewisem a museli jsme se smát, i když to není k smíchu, jak nás noviny celé léto tlačily do bitky," uvedl Španěl s tím, že se na schůzce omluvil za události z Hungaroringu.

Navzájem se prý respektují a nepřejí si, aby se opakoval incident z Maďarska. "Neříkám, že je všechno ideální, ale vyjasnili jsme si rozpory a to, kam chceme dojít," řekl Hamilton.

Španělská média zároveň citovala Alonsa, který má pocit, že v McLarenu po jeho příchodu z Renaultu nedocenili jeho přínos. "Podle mého McLaren loni nic neznamenal. Pamatuji si, jak to auto vypadalo, když jsem ho testoval v prosinci, a jak pak jelo v Austrálii. Těch šest desetin sekundy, co jsem tomu autu při první jízdě dal, zůstalo bez povšimnutí, když jsme pak bojovali proti sobě. To samozřejmě přináší sváry, které jsem měl celou sezónu, ale kdo nemá problémy se svým šéfem," uvedl Alonso.

O své budoucnosti v týmu nemá jasno. "Nevím, kde budu jezdit příští rok. Jasné je jen to, že mám smlouvu v McLarenu a může závodit za něj," prohlásil Španěl.

Reklama

Související témata: