Hlavní obsah

Alonso věří ve zlepšení, Hamiltona ztráta bodů neděsí

PRAHA

Po dvou vítězstvích za sebou se piloti stáje McLaren Fernando Alonso a Lewis Hamilton museli při nedělní Velké ceně Turecka vozů formule 1 sklonit před jezdeckou dvojicí týmu Ferrari. Felipe Massa s Kimim Räikkönenem zajistili týmu z Maranella druhý double sezóny a snížili náskok hlavních rivalů v Poháru konstruktérů na jedenáct bodů.

Článek

Hamilton jezdil v Istanbulu dlouho na třetím místě, patnáct kol před cílem jej ale postihl defekt pneumatiky a britský mladík se po návštěvě u mechaniků propadl o dvě příčky dozadu. Bronzový stupínek si tak zajistil Alonso, který současně zkrátil Hamiltonův náskok v čele pořadí mistrovství světa na pět bodů.

Alonso tak jako jediný ze startovního pole dokázal bodovat ve všech dosavadních závodech sezóny, ke spokojenosti měl ale dvojnásobný mistr světa daleko. Vozy McLaren se totiž jen těžko srovnávaly s výkonem Ferrari a zatímco Räikkönen zajel nejrychlejší kolo závodu za 1:27,295 minuty, Alonso zvládl okruh nejrychleji v čase o 775 tisícin sekundy pomalejším.

„Vozy Ferrari se opět předvedly v nejlepším světle. Okruh v Istanbulu jim sedí, podobně jako třeba Magny Cours nebo Silverstone. Tyhle rychlé tratě jim zkrátka padnou. Nezbývá než věřit, že do závodu v Monze najdeme v tomto ohledu zlepšení,“ uvedl po závodu v Istanbulu Alonso.

Hamilton dokázal i přes problémy s pneumatikou dokončit závod na pátém místě, snížení náskoku v čele světového šampionátu jej ale příliš nedeprimovalo. „Ztratil jsem nějaké body, jsem si ale jistý, že je vybojuji zpět. Pět závodů před koncem sezóny vedu o pět bodů. Nemám obavy,“ prohlásil sebevědomě dvaadvacetiletý debutant ve formuli 1, jenž v dosavadním průběhu své premiérové sezóny tři závody vyhrál a celkem desetkrát skončil na stupních vítězů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace