Hlavní obsah

Rosberg: Ferrari už McLaren nedožene

PRAHA

Pět závodů zbývá do konce letošního ročníku mistrovství světa formule 1, boj o titul v šampionátu jezdců a Poháru konstruktérů ale ještě zdaleka není rozhodnutý. Nejlepší startovní pozici před finále sezóny drží piloti stáje McLaren před svými hlavními rivaly z týmu Ferrari. A podle mistra světa z roku 1982 Kekeho Rosberga už tým z Maranella náskok britské stáje nedožene.

Článek

Rosberg, jehož dvaadvacetiletý syn Nico brousí tratě v barvách stáje Williams, je přesvědčen, že náskok Lewise Hamiltona v čele šampionátu je pro piloty Ferrari - Felipeho Massu a Kimiho Räikkönena - nesmazatelný. A šanci na titul tak už drží je obhájce Fernando Alonso.

„V Turecku se stáj Ferrari prezentovala ve vynikajícím světle. Nevěřím ale, že by byli schopni náskok McLarenu stáhnout. Je prostě příliš velký,“ prohlásil osmapadesátiletý Fin, jenž v Istanbulu plnil roli televizního komentátora.

Kde se ještě letos jede formule 1
9. záříMonza (Itálie)
16. záříSpa-Francorchamps (Belgie)
30. záříFuji (Japonsko)
7. říjnaŠanghaj (Čína)
21. říjnaInterlagos (Brazílie)

Podle Rosberga, který uzavřel svou kariéru ve formuli 1 v roce 1986 v týmu McLaren, bude každopádně závěr sezóny fascinující. „Lewis vede před Fernandem jen o pět bodů. Jejich duel bude obrovská válka nervů,“ doplnil.

Stáj Ferrari nicméně stále živí naději a ztrátu Massy s Räikkönenem, která na lídra seriálu činí patnáct, resp. šestnáct bodů, nepovažuje za nepřekonatelnou. V Poháru konstruktérů se italský tým dívá na McLaren s odstupem jedenácti bodů.

Stav MS po 12 ze 17 závodů
1. Hamilton (Brit./McLaren) 84 bodů, 2. Alonso (Šp./McLaren) 79, 3. Massa (Braz./Ferrari) 69, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) 68, 5. Heidfeld (Něm./BMW) 47, 6. Kubica (Pol./BMW) 29, 7. Kovalainen (Fin./Renault) 19, 8. Fisichella (It./Renault) 17, 9. Wurz (Rak./Williams) 13, 10. Rosberg (Něm./Williams) 9.
Pohár konstruktérů
1. McLaren-Mercedes 148, 2. Ferrari 137, 3. BMW-Sauber 77, 4. Renault 36, 5. Williams 22, 6. Red Bull 16.

Reklama

Související témata: