Hlavní obsah

Eurokomisař chce, aby Ferrari skončilo s tabákovou reklamou

BRUSEL

Evropský komisař pro zdraví Markos Kyprianu vyzval stáj Ferrari, aby přestala propagovat cigarety. Italský tým, který má až do roku 2011 smlouvu s tabákovým koncernem Philip Morris, už je v tomto směru ve formuli 1 výjimkou. Reklamy na cigarety v minulých letech kvůli evropské legislativně zmizely i ze závodních okruhů v Evropě, k vidění jsou při Velkých cenách pouze v jiných dílech světa.

Článek

Navzdory zákazu tabákové reklamy předloni podepsalo vedení Ferrari s firmou Philip Morris novou smlouvu. "Tato situace je neuspokojivá a podkopává záměry legislativy Evropské unie. Jsem si jistý, že pro tak úspěšný podnik jako Ferrari by nebyl problém najít alternativu. Image Ferrari už by pak nebyla spojována s tímto životu nebezpečným zlozvykem," napsal Kyprianu v dopise adresovaném stáji z Maranella.

"Nejlepším řešením by bylo, kdyby se Ferrari a Philip Morris rozhodly okamžitě spolupráci ukončit," uvedl eurokomisař. Výrobce tabáku přispívá významnou částkou do rozpočtu elitní stáje, konkrétní suma není známa.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články