Hlavní obsah

Do špionážní aféry ve formuli je prý zapleten i Alonso

Do případu údajné špionáže stáje formule jedna McLaren u konkurenčního Ferrari je prý zapleten i mistr světa z posledních dvou let Fernando Alonso. Informovala o tom internetová verze motoristického časopisu "auto motor und sport".

Článek

Vedle Alonsa, který do McLarenu přišel před sezónou z Renaultu, měl být do kauzy zapleten i testovací jezdec tohoto týmu Pedro de la Rosa. Ten údajně slavnějšímu krajanovi prostřednictvím emailu předával informace o novém monopostu Ferrari. Oba piloti už kvůli tomu museli na začátku týdne vypovídat u Mezinárodní automobilové federace FIA.

Bývalý šéfmechanik McLarenu Mike Coughlan měl k dispozici tajné dokumenty o monopostech Ferrari. Když to vedení britského týmu zjistilo, okamžitě ho propustilo, ale obvinění ze špionáže se nezbavilo.

Světová rada se znovu sejde za týden

Světová rada motoristického sportu v červenci Mclaren osvobodila kvůli nedostatku důkazů o tom, že právě informace z materiálů získaných z Ferrari pomohly stáji k aktuálnímu vedení v Poháru konstruktérů. Prezident mezinárodní federace FIA však podal odvolání, kterým se mělo řešit 13. září. Nakonec se však za týden znovu sejde kompletní Světová rada motoristického sportu, protože se objevily nové důkazy.

Těmi by mohlo být také přiznání bývalého mechanika Ferrari Nigela Stepneyho k tomu, že s Coughlanem diskutoval o technických datech italské stáje. Prý si chtěl s mechanikem konkurenčního týmu vyměnit názory, protože ho respektuje jako odborníka. Technickou dokumentaci o monopostu F2007 mu však podle vlastních slov nepředal.

Reklama