Hlavní obsah

Hamilton pomůže hasičům v Austrálii půl milionem dolarů

Londýn

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se zařadil k osobnostem, jež přislíbily výraznou finanční částkou pomoci Austrálii v boji s lesními požáry. Britský pilot na twitteru oznámil, že "zvířata, hasiče a dobrovolné pomocníky" podpoří 500 tisíci dolarů (11,36 milionu korun).

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Mistr světa F1 Lewis Hamilton přislíbil výraznou finanční částkou pomoci Austrálii v boji s lesními požáry.

Článek

"Láme mi srdce, když vidím, jak zničující jsou australské požáry pro lidi a zvířata. Má láska ke zvířatům je dobře známá a truchlím pro bezbranné tvory, kteří dosud zahynuli, čímž se některé druhy dostaly na pokraj vyhynutí," uvedl Hamilton, jenž je veganem.

Při rozsáhlým požárech v Austrálii od konce září zahynulo 26 lidí a podle odhadů až 1,25 miliardy zvířat. V příštích dnech se v postižených státech Nový Jižní Wales a Viktoria očekává další vlna veder.

Před Hamiltonem, jenž právě v Austrálii zahájí 15. března obhajobu mistrovského titulu F1, už přislíbily zemi finanční pomoc mnohé osobnosti ze světa sportu. Například tenisté v čele s hvězdami Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem či Serenou Williamsovou před blížícím se Australian Open sehrají v Melbourne exhibici, jejíž výtěžek půjde na pomoc postiženým oblastem.

Reklama

Související témata: