Hlavní obsah

Hamilton: Potřebuji se znovu zkoncentrovat

Finále jako řemen lze očekávat v letošním ročníku mistrovství světa vozů formule 1. Nováček v seriálu Lewis Hamilton vede před posledními třemi závody průběžné pořadí před svým stájovým kolegou z McLarenu Fernandem Alonsem o pouhé dva body, třetí Kimi Räikkönen je pozadu o 13 bodů. Naději ještě živí i druhý pilot z Maranella Felipe Massa, který už má ale dvacetibodové manko.

Článek

Räikkönen s Massou vybojovali v neděli na okruhu v belgickém Spa-Francorchamps třetí double letošní sezóny a zkrátili tak o něco náskok svých hlavních rivalů. Hamilton pak v duelu se svým týmovým partnerem už potřetí za sebou ztratil a jeho náskok na Alonsa se v čele pořadí opět o bod zmenšil.

Dvaadvacetiletý britský pilot po závodu v Belgii připustil, že jej více než Alonsa ovlivnila špionážní aféra, kvůli níž byl McLaren potrestán rekordní pokutou 100 miliónů dolarů (asi dvě miliardy korun) a ztratil možnost bojovat o titul v Poháru konstruktérů. „Cítím, že jsem s týmem víc svázán. Beru si ty negativní události víc než Fernando,“ prohlásil Hamilton. „Musím to hodit za hlavu. Potřebuji se znovu zkoncentrovat,“ dodal.

Hamilton podle svých slov nebyl při posledních závodech spokojený s nastavením vozu. „Nastavení nebylo zcela podle mých představ a i tento fakt přispěl k tomu, že jsem se necítil zcela stoprocentně. Pro Fernanda navíc hrály větší zkušenosti. Nehledě na to, že je mnohem jednodušší náskok dohánět, než udržovat,“ uvedl.

Finále světového šampionátu se odehraje na okruzích v japonském Fudži, čínské Šanghaji a brazilském Interlagosu a Hamilton věří, že tentokrát bude štěstěna stát na jeho straně. „Ještě pořád jsem v čele. Zatím zůstávám optimistou. Některé okruhy sedí víc Fernandovi, jiné zase mně. Držte mi palce, ať je to případ těch posledních tří,“ doplnil.

Výsledky adeptů na titul na zbývajících okruzích v sezónách 2005/2006*
ČínaBrazílie
Hamiltondosud nezávodildosud nezávodil
Alonso1./2.3./2.
Räikkönen2./nedojel2./5.
Massa6./nedojel11./1.
*) na okruhu Fudži se letos jede poprvé od roku 1977

Reklama

Související témata: