Hlavní obsah

Alonso má údajně namířeno do Ferrari

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso by měl údajně po letošní sezóně zamířit do stáje Ferrari. Pilot McLarenu, jehož svědectví přispělo k potrestání týmu za účast ve špionážní aféře, podle britského tisku již dopředu kývl na roční kontrakt s příjmem 20 miliónů liber (cca 550 miliónů korun).

Článek

Alonso se připojil ke stáji McLaren po loňské sezóně, v níž vybojoval v týmu Renault svůj druhý titul mistra světa, a vytvořil jezdeckou dvojici s nováčkem Lewisem Hamiltonem. Španělský pilot ale do britského týmu, který podle filozofie šéfa Rona Dennise neuznává rozdělení na jezdeckou jedničku a dvojku, nezapadl a jeho řevnivý vztah s Hamiltonem v průběhu sezóny několikrát upoutal pozornost médií.

Alonsovu pozici v týmu pak výrazně narušilo odhalení, že poskytl Mezinárodní automobilové federaci (FIA) e-mailovou korespondenci s Pedrem de la Rosou, v níž jej testovací jezdec seznamoval s technickými detaily monopostu Ferrari. McLaren byl i na základě této korespondence vyloučen z letošního Poháru konstruktérů a musí zaplatit pokutu 100 miliónů dolarů (asi dvě miliardy korun).

V týmu McLaren má Alonso smlouvu i na příští sezónu, Dennis ale údajně po jeho „podrazu“ souhlasí s jeho odchodem už po letošním ročníku MS. A podle kuloárních informací je na spadnutí přestup španělského pilota do Ferrari. V týmu z Maranella by měl Alonso nahradit Felipeho Massu a vytvořit jezdeckou dvojici s Kimim Räikkönenem.

Massa podle listu Daily Mail jednal předminulý víkend v belgickém Spa-Francorchamps s týmem Toyota, který ještě stále nepotvrdil, kdo bude v příští sezóně jezdeckým partnerem Itala Jarna Truliho. Pozice brazilského jezdce ve Ferrari by navíc měla oslabit i po očekávaném odchodu Jeana Todta, na jehož post šéfa týmu by měl po roční dovolené nastoupit Ross Brawn. Manažerem Massy je totiž Todtův syn Nicholas, který údajně další Brazilcovo angažmá bez pomoci otce jen těžko prosadí.

Reklama

Související témata: