Hlavní obsah

Šéf Renaultu potvrdil, že nabídl Alonsovi místo

ŠANGHAJ

Stáj formule 1 Renault ústy svého šéfa Flavia Briatoreho potvrdila, že nabídla obnovení spolupráce stále ještě úřadujícímu mistru světa Fernandu Alonsovi. Budoucnost španělského jezdce u McLarenu je stále nejistá, třebaže má Alonso s týmem smlouvu až do roku 2009. V případě uvolnění bude mít dveře otevřené u svého bývalého zaměstnavatele, s nímž dvakrát získal titul.

Článek

"Řekl jsem Fernandovi, že bychom byli velmi spokojení, kdybychom ho získali zpět, pokud bude u McLarenu volný. Byl bych hloupý, kdybych tohle neudělal," řekl Briatore listu Gazzetta dello Sport.

Ve hře o Alonsa je podle spekulací médií stále prý i Toyota či Ferrari, byť v italském týmu by bylo pro obhájce titulu místo až od roku 2009. V této souvislosti Alonso rozhodně odmítl možnost, že by si vybral roční jezdeckou pauzu, kterou mu navrhl šéf formule 1 Bernie Ecclestone s tím, že pak by mohl na svou kariéru navázat angažmá ve Ferrari. "To nemám v plánu. Chci jezdit, tím jsem si stoprocentně jistý," nechal se slyšet Alonso ve španělském rozhlasu.

Vše nyní hovoří spíše pro jeho návrat k Renaultu, který mu na rozdíl od McLarenu, kde našel tvrdého a úspěšnějšího konkurenta v nováčkovi F1 Lewisi Hamiltonovi, otevřeně nabízí pozici týmové jedničky. "Časy, kdy si tým mohl dovolit mít dva silné jezdce, jsou pryč," konstatoval Briatore.

Reklama

Související témata: