Hlavní obsah

Hamilton odstartuje do Velké ceny Brazílie z druhého místa

SAO PAULO

Do Velké ceny Brazílie, která rozhodne o mistru světa formule 1, odstartuje z prvního místa domácí pilot Ferrari Felipe Massa. Lídr seriálu Lewis Hamilton si v sobotní kvalifikaci vyjel druhé místo. Jeho dva konkurenti v boji o titul Kimi Räikkönen a obhájce Fernando Alonso odstartují ze třetího respektive čtvrtého místa.

Článek

Massa, vítěz loňského závodu v Brazílii, sice zajel nejrychlejší kvalifikační čas a vybojoval si nejlepší startovní pozici, na titul jako jediný z první čtyřky však již dosáhnout nemůže. "Je skvělé být zase v Brazílii a na pole position," řekl po kvalifikaci. "Minulý rok jsme tady měli skvělý závod a doufám, že teď to bude stejné," dodal.

Závod se jel na trati v Interlagosu za slunného počasí a podle předpovědi by stejné podmínky měly panovat i při nedělním závodě, který rozhodne nejdramatičtější boj o mistra světa za posledních 21 let.

Největší šanci má Hamilton, který za Massou zaostal o 151 tisícin sekundy. Dvaadvacetiletý Brit si titul bez ohledu na výsledky konkurentů zajistí v případě, že dojede na okruhu v Interlagosu na první nebo druhé pozici. Stal by se tak nejmladším mistrem světa v historii a prvním triumfujícím nováčkem v seriálu.

"Cítím se v pohodě a sebevědomě. Dokonce jsem viděl v hledišti pár britských vlajek. Jsem rád, že mám fanoušky i tady," uvedl Hamilton. "Teď už je titul téměř v jeho rukách. Ještě nás čeká trocha práce, ale nic složitého. V neděli to bude dobrý, čistý souboj o titul," přidal šéf stáje McLaren Ron Dennis.

Nedělní závod začne v 18 hodin SELČ.

Výsledky:
1. Massa (Braz./Ferrari) 1:11,931,2. Hamilton (Brit./McLaren) 1:12,082, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:12,322, 4. Alonso (Šp./McLaren) 1:12,356, 5. Webber (Austr./Red Bull) 1:12,928, 6. Heidfeld (Něm./BMW Sauber) 1:13,081, 7. Trulli (It./Toyota) 1:13,129, 8. Coulthard (Brit./Red Bull) 1:13,195, 9. Kubica (Pol./BMW Sauber) 1:13,272, 10. Rosberg (Něm./Williams) 1:13,477.

Reklama