Hlavní obsah

Hamilton: Ztracený titul mě nepoloží, zkusím to příští rok

SAO PAULO

I když Lewis Hamilton přišel v posledním závodě sezóny o čtyřbodový náskok a titul mistra světa formule 1, odmítl se litovat. Dvaadvacetiletý nováček v seriálu prohlásil, že není nijak skleslý a slíbil, že v příštím roce bude bojovat o první místo znovu. "Byl to bláznivý rok a upřímně mohu říct, že vážně nejsem zničený," řekl jezdec McLarenu, jenž skončil na Interlagosu po technických problémech sedmý.

Článek

O jediný bod tak prohrál s Finem Kimim Räikkönenem, ale porazil obhájce titulu a týmového kolegu Fernanda Alonsa. Španěl získal stejně bodů i vítězství, ale prohrál vinou menšího počtu druhých míst.

"Skončil jsem druhý v šampionátu, porazil stájového kolegu za extrémně složitých okolností. Jsem před dvojnásobným mistrem světa, a to byl můj cíl," uvedl Hamilton, jehož řevnivost s Alonsem byla hlavním mottem letošního šampionátu.

První sezóna v seriálu prý dodala britskému mladíkovi sebevědomí. "Do příštího roku můžeme jít s dobrý autem a odvést znovu dobrou práci, nebo ještě lepší," prohlásil první pilot tmavé pleti v historii F1.

Hamilton měl šanci sáhnout po titulu v předchozím závodě v Číně, ale po chybě na sjetých pneumatikách poprvé v sezoně nedojel do cíle. "Říkal jsem si, že někdo si nepřeje, abych vyhrál, ale teď se zase něco stalo. Bylo to pekelný rok. Kdo by si pomyslel, že před posledním závodem povedu šampionát. Náš tým si vedl celý rok skvěle, byla to úžasná jízda," řekl Brit, jenž se mohl stát prvním nováčkem, který získal titul, a zároveň nejmladším mistrem světa.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint