Hlavní obsah

Britové litují Hamiltona, ale předpovídají mu velkou budoucnost

Výsledky mistrovství světa F1 jsou podle britských listů "dvojí prohrou" Lewise Hamiltona, ale velkou výhrou pro samotnou královskou motoristickou disciplínu. Reportér televize BBC si posteskl, že tento víkend do Británie neputuje ani jedna ze dvou trofejí, na které se sportovní fanoušci těšili - vedle Hamiltona nesplnil naděje ani anglický ragbyový tým na mistrovství světa.

Článek

"Lewis Hamiltonovi se zlomilo srdce dvakrát," píše The Sun s poukazem na to, že jezdec napřed skončil v Brazílií až sedmý a pak dlouho čekal v hotelu, zda přece jen nezvítězí kvůli technické zádrhelu soupeřů - příliš nízké teplotě benzinu v nádržích několika jezdců před ním. "Byla to poslední šílená kapitola v neuvěřitelné sezoně," napsal deník.

Podle Mirroru "Lewis Hamilton možná není šampion, ale je to opravdový 24karátový spasitel". Jezdec je podle deníku zachráncem formule 1, která se za poslední ročník dokonale proměnila. Po desetiletí, kdy vedení formule a týmy zajímaly více peníze než sport, se zase skutečně závodí a fanoušci se vracejí.

V Hamiltonovi má formule 1 novou hvězdu 

I podle internetového serveru BBC News je právě uplynulý ročník formule historický a finále bylo jen jedním z důvodů, proč. V Lewisi Hamiltonovi má tento sport novou hvězdu, která spojuje jemný talent, skvělý vzhled, neokoukanost, výmluvnost a odhodlání říkat to, co má na mysli. Tím se formule dostala na vrchol popularity. A to vše navzdory tomu, že letos dosáhla nebývalé úrovně i míra vnitřního politikaření.

Hamilton byl podle BBC osobností sezóny. "O jeho talentu není pochyb. Je tak dobrý, že i velikáni jako Stirling Moss říkají, že by se mohl stát nejlepším závodníkem v dějinách."

Hamiltonovou předností je zvládat vnější tlaky

Jako první sezóna ve formuli 1 nemá podle dnešních Timesů Hamiltonův výkon srovnání. "Loni v zimě jsme věděli, že tento britský zelenáč bude dobrý, ale nikdo neodhadl jak dobrý." Hamilton má mnohé kvality, ale hlavní z nich je schopnost dosáhnout výsledku bez ohledu na vnější tlaky. "Hamilton se dostal velmi blízko, ale odchází jako moudřejší, odolnější bojovník. Jsme teprve na začátku, ještě mnohé nás čeká," odhaduje deník.

The Guardian napsal, že Hamilton se na začátku své první sezóny choval jako profesionál, ale nakonec nedosáhl titulu kvůli chybám začátečníka. "Náhlý úspěch v tomto tajnůstkářském světě nikdy nepřichází bez závisti a podezření," konstatují The Times.

Reklama