Hlavní obsah

Alonso: Pokud Hamilton dostane titul, bude to ostuda formule

SAO PAULO

Pilot formule 1 Fernando Alonso prohlásil, že by se velmi styděl, kdyby jeho kolega ze stáje McLaren Lewis Hamilton získal titul díky odvolání proti verdiktu komisařů Velké ceny Brazílie. Ti nepotrestali jezdce Nika Rosberga z Williamsu a Roberta Kubicu s Nickem Heidfeldem z BMW za užití podchlazené směsi paliva.

Článek

Pokud by totiž byli dva z pilotů diskvalifikováni, mistrem světa by se stal na úkor Kimiho Räikkönena právě dvaadvacetiletý Brit, který v závodě dojel až sedmý za jmenovanými soupeři.

"Jestli získá titul, bylo by to hodně nefér a já bych se styděl za celou formuli 1. Skutečným šampiónem je Räikkönen. Měl nejvíc bodů - vyhrál. Jako ve fotbale," řekl Alonso španělské rozhlasové stanici Cadena Ser.

Alonso: McLaren byl špatně organizovaný

Španělský závodník se nezapomněl otřít ani o Hamiltona, se kterým v průběhu sezóny vedl nevyhlášenou válku o titul i pozici týmové jedničky v McLarenu. "Nejsem si jistý, jak by se zachoval, kdyby titul dostal. Ale když vám někdo dá trofej, tak o ní nepřemýšlíte jako o daru, ale o tom, že jste si ji zasloužil. Určitě by byl nadšený," prohlásil.

"McLaren se teď musí poučit z chyb, které udělal v druhé půlce sezóny. Není žádným tajemstvím, že mi tým moc nepomáhal a celý byl hrozně špatně organizovaný. V posledních Velkých cenách jsem nemohl závodit, musel jsem jezdit, jak mi přikázali," dodal.

Reklama

Související témata: