Hlavní obsah

Schumacher usedl do kokpitu ferrari a byl zase nejrychlejší

BARCELONA

Přesně 387 dnů po posledním závodu ve formuli 1 ukázal Michael Schumacher svou extratřídu. Sedminásobný mistr světa, který loni ukončil kariéru, v úterý znovu usedl do kokpitu rudého ferrari. Na okruhu v Barceloně, kde během dvou dnů pomáhá svými zkušenostmi italské stáji s přípravou monopostu na novou sezónu, zajel nejrychlejší čas.

Článek

"Ten kluk má talent. Myslím, že jednou ho ve formuli 1 uvidíme," žertoval na Schumacherův účet Skot David Coulthard ze stáje Red Bull, v 36 letech nejstarší pilot v současné formuli.

Schumacher zvládl okruh, kde testovacím jízdám přihlížely tři tisícovky diváky, za jednu minutu a 21,922 sekundy. Druhý nejrychlejší čas zajel testovací pilot Ferrari Luca Badoer, jenž za Schumacherem zaostal o dvě desetiny.

Na návrat nemyslí

Německý pilot si jízdu užil, myšlenky na návrat ale v žádném případě nemá. "Lásku k tomuto nádhernému sportu jsem nikdy neztratil a pilotovat vůz formule 1 je vůbec nejvíce, co může motorista zažít," prohlásil vítěz rekordních 91 Velkých cen, který po skončení kariéry zůstal s Ferrari spjatý jako poradce.

Ve formuli 1 se osmatřicetiletý Němec od té doby svezl dvakrát, ale vždy neformálně. Až nyní v Barceloně pomáhá Ferrari s přípravami na změny v pravidlech, neboť od příštího roku nebude povolena kontrola trakce a jezdci se nebudou moci spolehnout ve vozech na elektroniku.

Před testy pro Ferarri se připravoval se stejnou poctivostí jako v době závodění. Posiloval šíjové svaly a přišel s půlhodinovým předstihem. Stihl rozdat fanouškům autogramy, pohovořit s inženýry a dvě minuty po deváté hodině vyrazil na trať. "S rozhodnutím skončit to ale nemělo nic společného, to je neodvolatelné," utnul možné spekulace o návratu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články