Hlavní obsah

Renault půjde do sezóny F1 s novými jezdci, možná s Alonsem

Renault absolvuje příští sezónu formule 1 s novou závodní dvojicí pilotů. Prohlásil to šéf stáje Flavio Briatore. Šance, že by se do týmu vrátil dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, označil za šedesátiprocentní. Rozhodnutí o návratu bývalé hvězdy Renaultu by mělo podle něj padnout nejpozději ve středu.

Foto: F1MOTOR

Italský multimilionář Flavio Briatore, šéf stáje F1 Renault

Článek

"Máme výhodu, protože Alonsa známe," řekl v pondělí Briatore na adresu šestadvacetiletého španělského jezdce, který z Renaultu před rokem odešel se smělými plány do McLarenu, ale narazil na tvrdou konkurenci britského nováčka Lewise Hamiltona. Pozice týmové jedničky se Alonso nedočkal a v pořadí šampionátu skončil až za svým kolegou třetí.

"Příští rok každopádně budeme mít jiné jezdce. A možnost, že u nás zase bude Alonso, vidím na 60 procent," uvedl Briatore v rozhovoru pro italskou tiskovou agenturu ANSA. V jeho týmu tak končí Ital Giancarlo Fisichella i finský pilot Heikki Kovalainen, který patří mezi Alonsovy možné nástupce v McLarenu.

Briatore nicméně připustil, že případný Alonsův návrat může vyvolat v týmu problémy. "Když se s někým oženíte, rozejdete a dáte znovu dohromady, nikdy to není jednoduché," přirovnal. O volného španělského pilota má zájem i tým Red Bull.

Reklama

Související témata: