Hlavní obsah

Podle španělských médií se Alonso do Renaultu nevrátí

MADRID

Stáji Renault se zřejmě nepodařilo přesvědčit bývalého mistra světa ve formuli 1 Fernanda Alonsa k návratu. Po předčasném odchodu od McLarenu začal Renault jednat se svou bývalou hvězdou o angažmá, ale nabídkou podle španělské soukromé televize Telecinco Alonsa nepřesvědčil. Jedním z důvodů bylo i požadovaná dlouhodobější spolupráce ze strany stáje.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso se v barvách stáje Renault nejspíš příští sezónu radovat nebude.

Článek

Šestadvacetiletý španělský jezdec z Renaultu před rokem odešel se smělými plány do McLarenu, ale narazil na tvrdou konkurenci britského nováčka Lewise Hamiltona. Pozice týmové jedničky se Alonso nedočkal a v pořadí šampionátu skončil až za svým kolegou třetí. Navíc jeho vztahům s vedením McLarenu ublížila špionážní aféra.

Šéf Renaultu Flavio Briatore začal s Alonsem ihned vyjednávat, ale podle všeho se jej snažil dostat i pod tlak, což se pilotovi nelíbilo. Jedná totiž i s týmy Toyota a Red Bull. Televize Telecinco, která vlastní ve Španělsku práva na přenosy z mistrovství světa F1, ve středu uvedla, že jednání o Alonsově možném příchodu značně ochladla.

Briatore už v pondělí prohlásil, že tým vstoupí do nové sezóny s novou dvojicí jezdců, kterými letos byli Fin Heikki Kovalainen a Ital Giancarlo Fisichella. Šanci na Alonsův příchod označil za šedesátiprocentní, tlačil však na něj, aby se vyjádřil už do středy. Navíc vedení Renaultu chtělo Alonsa podepsat na tři roky, zatímco sám jezdec měl zájem jen o roční smlouvu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint