Hlavní obsah

Schumacher a Fisichella usilují o místo u stáje Force India

LONDÝN

Piloti Ralf Schumacher a Giancarlo Fisichella jsou mezi sedmičkou jezdů, kteří budou příští týden při testovacích jízdách ve španělském Jerezu usilovat o místo v týmu Force India. Pozici v přejmenované stáji Spyker má jistou pouze Němec Adrian Sutil.

Článek

"Jezdit za mladý dynamický tým s velkými ambicemi by bylo skvělé, ale zatím je to jen jeden test, abychom viděli, jestli bychom spolu mohli pracovat. Ale myslím, že bych týmu mohl pomoci posunout se vpřed," řekl dvaatřicetiletý Schumacher, který se zná s majitelem, stáje indickým boháčem Vijayem Mallyou z působení v Toyotě.

"Jak ho znám, udělá všechno pro to, aby byl jeho tým nejlepší," dodal vítěz šesti Velkých cen a mladší bratr sedminásobného mistra světa Michaela, jenž bude shodou okolností ve stejném termínu v Jerezu opět testovat pro Ferrari.

Fisichella jezdil v minulé sezóně za Renault, ten s ním však nepočítá. "Tým mi dal svolení k jednání s případnými zájemci, proto jsem za šanci u Force India rád," uvedl italský pilot.

Kromě dvou zkušených jezdců budou o místo v bývalém Spykeru usilovat Rakušan Christian Klien, Ital Vitantonio Liuzzi a bývalý testovací pilot Toyoty Franck Montagny. Dalšími jezdci jsou Nizozemec Giedo van der Garde a Španěl Roldan Rodriguez, kteří nemají nejmenší zkušenosti s formulí 1.

Reklama