Hlavní obsah

Hamilton v anketě Autosportu předstihl šampiona Räikkönena

LONDÝN

Vicemistr světa ve formuli 1 Lewis Hamilton získal při slavnostním večeru motoristického magazínu Autosport v Londýně hned tři ocenění, což se dosud nikomu nepovedlo. Dvaadvacetiletý Brit obdržel i cenu pro nejlepšího jezdce sezóny, když předstihl šampiona Fina Kimiho Räikkönena.

Článek

Z rukou mistra světa formule 1 z roku 1996 Damona Hilla obdržel Hamilton podruhé za sebou trofej pro nováčka roku a byl také vyhlášen nejlepším britským závodním jezdcem. Tuto cenu mu předala sestra legendárního pilota Ayrtona Senny Vivian, která Hamiltona přirovnala ke svému zesnulému bratrovi.

"Připomíná mi Ayrtona nejen jako pilot, ale také je to dobrý člověk. Vidím to v jeho očích a obličeji," řekla na slavnostním večeru v Londýně. "Nemám slov," reagoval Hamilton. "Ayrtona jsem vždycky obdivoval a sledoval jeho závody v televizi. Mrzí mě, že jsem se s ním nikdy nemohl potkat," uvedl Hamilton.

Trojnásobný světový šampion Senna zahynul před 13 lety po nehodě na okruhu v Imole. "Nikdy mě také nenapadlo, že potkám někoho z jeho rodiny," dodal pilot stáje McLaren.

Reklama