Hlavní obsah

McLaren další trest za špionáž nedostane

PAŘÍŽ

Stáji formule 1 McLaren nehrozí za špionáž konkurenčního Ferrari další trest. Rozhodla o tom Světová rada Mezinárodní automobilové federace, která v úterý zrušila slyšení naplánované na 14. února, kde se o případných sankcích mělo rozhodnout.

Článek

Podle agentury AP přijala Světové rada doporučení prezidenta FIA Maxe Mosleyho. Ten poté, co se McLaren veřejně omluvil, prohlásil, že vzhledem k "pokání, které stáj učinila", není třeba ji dále trestat.

Podle úterního prohlášení, které na svých webových stránkách uvedla FIA, bylo slyšení zrušeno. McLaren má tedy již zelenou v další přípravě na sezónu 2008, bez toho, aniž by nad stájí visela hrozba potrestání vedoucího orgánu závodů formule 1.

Slyšení se mělo původně uskutečnit 8. prosince, ale FIA se rozhodla dát možnost zainteresovaným týmům McLaren a Ferrari i všem ostatním účastníkům mistrovství světa vyjádřit se ke zprávě nezávislých odborníků, kteří zkoumali závodní vůz McLarenu pro sezónu 2008. Ti měli zjistit, zda nový model formule neobsahuje prvky, které by mohly těžit z dat Ferrari, k nimž měli v McLarenu neoprávněný přístup.

Za držení cizích dat byla stáj McLaren potrestána 13. září rekordní pokutou sto milionů dolarů a ztrátou všech bodů v Poháru konstruktérů.

Reklama

Související témata: