Hlavní obsah

Muž od kopírky, který upozornil na špionáž v F1, navštíví Ferrari

MARANELLO

Pracovník londýnského kopírovacího centra, který pomohl odhalit špionážní aféru ve formuli 1, byl za odměnu pozván do továrny stáje Ferrari. Italský tým tak chce nejmenovanému muži poděkovat za to, že ho upozornil, že si k němu v červnu přišla jedna žena okopírovat rozsáhlý spis o vozech Ferrari. Žena byla později identifikována jako manželka bývalého šéfdesignéra McLarenu Mika Coughlana.

Článek

"Nebýt jeho, tak by se špionážní aféra nikdy nedostala na světlo," prohlásil prezident Ferrari Luca di Montezemolo. "Proto jsme ho pozvali na okruh v Mugellu a do naší továrny," řekl funkcionář, který muži, jehož jméno nebylo zveřejněna, už dříve věnoval vítězství Kimmiho Räikönnena ve Velké ceně Belgie.

Coughlan a Nigel Stepney, někdejší mechanik Ferrari, byly ústředními postavami špionážní aféry, za niž byl McLaren potrestán pokutou 100 miliónů dolarů a ztrátou všech bodů v Poháru konstruktérů. Stepney údajně předal tajné dokumenty o vozech Ferrari Coughlanovi, jenž je dal k dispozici dalším lidem v McLarenu.

Reklama

Související témata: