Hlavní obsah

Racing Point je dál růžový. Každým bodem v závodě pomůže Gambii

Praha

Letos ještě jako Racing Point, od příští sezony už jako Aston Martin. Také britský tým před středečním startem předsezonních testů odhalil svůj nový monopost. Ten je opět růžový a vedení stáje si klade nelehký úkol. Po loňském sedmém místě v Poháru konstruktérů se chce přiblížit nejlepší trojce.

Foto: Sport.cz

Racing Point odhalil nový monopost.

Článek

Již tuto středu na okruhu v Barceloně odstartují předsezonní testy formule 1. Téměř všechny týmy už své nové monoposty odhalily. Chyběl už jen Racing Point a Alfa Romeo, která sice nový monopost už vyzkoušela na trati ve Fioranu, avšak v jiném lakování. To představí až při testech. Racing Point se pak pochlubil autem v pondělí. To je ještě více růžové.

Tým loni obsadil v Poháru konstruktérů sedmou příčku, tu by chtěl vylepšit. „Chceme být špičkou středu pole,“ přiznal Otmar Szafnauer, šéf stáje na webu formula1.com. „Chtěli bychom být čtvrtým nejsilnějším týmem a přiblížit se co nejvíce těm nejlepším třem. Ale nebude to snadné, konkurence je veliká,“ uvědomuje si Szafnauer.

Jezdecká sestava týmu zůstává stejná, do kokpitu usedne Lance Stroll a Sergio Pérez. „Doufám, že to bude moje nejlepší sezona ve formuli 1, která z pohledu výsledků předčí všechny ty předešlé. To je cílem pro tuto sezonu,“ prohlásil Pérez, který loni v šampionátu obsadil desáté místo.

Titulárním sponzorem týmu se stala firma BTW, která se věnuje úpravě vody. Společnost se zavázala, že pokaždé, když Racing Point bude v závodech na bodech, vybuduje v Gambii novou studnu. Letošní ročník mistrovství světa začne v polovině března Velkou cenou Austrálie a bude mít dvaadvacet závodů.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint