Hlavní obsah

Hamilton dostal nový McLaren k narozeninám

STUTTGART

Tým Vodafone McLaren Mercedes představil v pondělí ve Stuttgartu nový monopost MP423 pro sezónu 2008. Jako první by se s ním měl svézt ve čtvrtek v Jerezu Lewis Hamilton, jehož týmovým kolegou je po odchodu Fernanda Alonsa k Renaultu Fin Heikki Kovalainen.

Článek

„Je to nejlepší dárek k mým dnešním třiadvacátým narozeninám,“ rozplýval se podle týmových webových stránek Lewis Hamilton nad elegantně vyhlížejícím monopostem, na němž bude mít startovní číslo 22.

„V posledních třech týdnech jsem čas trávil tréninkem a relaxací se svými přáteli a rodinou. Vím, kolik práce bylo odvedeno ve Wokingu, Brixworthu a tady ve Stuttgartu, a vůz vypadá vážně skvěle. Heikki, kterého vítám jako nového týmového kolegu, já a všichni v týmu uděláme maximum pro společný úspěch,“ dodal Hamilton.

Šéf týmu Ron Dennis doplnil: „Hlavním cílem našeho týmu je úspěšně bojovat o prvenství v šampionátu jezdců i v Poháru konstruktérů. Těšíme se na další konkurenceschopnou sezónu a budeme se snažit stavět na loňských výkonech. Všichni členové týmu pracovali od konce sezóny 2007 velmi tvrdě, aby dostali MP4-23 na trať co nejdříve, abychom měli co nejvíce času pro testování předtím, než vůz odjede do Austrálie.“ V Melbourne osmnáctidílný seriál MS formule 1 startuje 16. března.

Startovní listina čítá 23 čísel

Mezinárodní automobilová federace FIA zveřejnila o víkendu oficiální startovní listinu MS automobilů F1 pro letošní rok. Čítá 23 startovních čísel (č. 13 je tradičně vynecháno).

První dvě patří jezdcům Ferrari, poslední dvě za špionáž potrestanému McLarenu.

Zbývá obsadit jediný volný post u týmu Force India (loňská stáj Spyker). Jméno jezdce hodlá nový majitel stáje, indický miliardář Vijay Mallya, oznámit do 11. ledna.

Nováčky jsou Nelson Piquet jr. (Renault), syn trojnásobného mistra světa, Němec Timo Glock (Toyota) a Francouz Sébastien Bourdais (Toro Rosso). Odešly naopak legendy Giancarlo Fisichella a Ralf Schumacher. Oba však mají šanci usednout na volné místo v monopostu č. 21, tedy v týmu Force India. Dalšími kandidáty jsou Rakušan Christian Klien, Ital Vitantonio Liuzzi a Francouz Franck Montagny.

Složení týmů pro rok 2008
FERRARI1 Kimi Räikkönen2 Felipe Massa
BMW SAUBER3 Nick Heidfeld4 Robert Kubica
RENAULT5 Fernando Alonso6 Nelson Piquet
WILLIAMS7 Nico Rosberg8 Kazuki Nakadžima
RED BULL9 David Coulthard10 Mark Webber
TOYOTA11 Jarno Trulli12 Timo Glock
TORO ROSSO14 Sébastien Bourdais15 Sebastian Vettel
HONDA16 Jenson Button17 Rubens Barrichello
SUPER AGURI18 Takuma Sato19 Anthony Davidson
FORCE INDIA20 Adrian Sutil21 Není známo
MCLAREN22 Lewis Hamilton23 Heikki Kovalainen

Reklama

Související témata: