Hlavní obsah

Toyota představila nový vůz, chce útočit na stupně vítězů

KOLÍN NAD RÝNEM

Na stupně vítězů hodlá letos mistrovství světa formule 1 útočit stáj Toyota, která ve čtvrtek v Kolíně nad Rýnem představila nový závodní vůz. Ten budou v nadcházejícím seriálu pilotovat zkušený Ital Jarno Trulli a německý nováček Timo Glock.

Článek

V loňské sezóně nebylo vedení Toyoty s výsledky ani trochu spokojeno, ale od nového vozu si slibuje úspěchy. "Chceme sbírat body a stávat na stupních vítězů," prohlásil šéf týmu Tadaši Jamašina.

Zcela nový vůz nese označení TF108. Výraznou změnou prošla kapotáž monopostu a její součásti, monopost má větší rozvor náprav, přepracované zavěšení kol a novou převodovku. Podle výsledků prvních testů v aerodynamickém tunelu se prý potvrdily předpoklady, že jde o rychlejší formule, než byly předchozí vozy.

Howett: Jsme na dobré cestě

"Nemáme pochyb, že jsme na dobré cestě. Vývoj jsme nikdy nezastavili," prohlásil John Howett z vedení stáje Panasonic Toyota Racing.

Trulliho čeká už čtvrtá sezóna v pozici závodního jezdce, v předchozích třech letech se jen jednou prosadil na stupně vítězů. "Od nové sezóny očekávám skutečně hodně," řekl třiatřicetiletý pilot, který dosud vyhrál jeden závod mistrovství světa.

Pětadvacetiletý Glock má za sebou čtyři starty v F1 s vozem Jordan z roku 2004, loni byl testovacím jezdcem BMW-Sauber. "I když jsem ve formuli nezávodil od roku 2004, pravidelně jsem testoval a předpokládám, že se do tempa dostanu velmi rychle," prohlásil Glock.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace