Hlavní obsah

Red Bull představil nový vůz netypicky bez fanfár

JEREZ

Stáj formule 1 Red Bull připravila velmi netypickou prezentaci nového vozu pro nadcházející sezónu. Mechanici ve středu ve španělském Jerezu vytlačili monopost RB4 před garáž, tým zapózoval kvůli společné fotografii a pak představení bez fanfár ukončil.

Tým Red Bull (na archivním snímku David Coluthard při prezentaci v Bratislavě) nechal před letošní sezónou okázalé pózy stranou. Nový vůz představil před garáží.

Článek

"Každý chce rychlé auto, ale nejvíc potřebujete spolehlivost," řekl pilot Mark Webber. Red Bull skončil v loňské sezóně mistrovství světa na pátém místě, ale bodovat dokázal jen v pěti ze 17 Velkých cen. Na stupně vítězů se dostal jen jednou, když Webber dojel třetí při VC Evropy na Nürburgringu.

"Myslím, že budeme sakra lepší než loni, protože překonat uplynulou sezónu nebude zase tak těžké," dodal australský jezdec, který v loňském ročníku šampionátu nedokončil sedm závodů. Stejně dopadl i jeho kolega David Coulthard.

Šéf týmu by se chtěl zabydlet na stupních vítězů

Lepší rok očekává i šéf týmu Christian Horner, který by se chtěl s novým vozem zabydlet na stupních vítězů. "Všechny problémy, zejména ty s převodovkou, které nás loni trápily, jsme analyzovali a odstranili," řekl agentuře Reuters.

"Jsme lépe organizovaní než před rokem, všichni jsme dospěli, takže víme, jak zacházet s novým vozem, který je mnohem komplexnější než ty předchozí," uvedl šéf technického vývoje týmu Adrian Newey, který se v minulosti podílel na designu vítězných vozů pro stáje Williams a McLaren.

Nová sezóna mistrovství světa formule 1 začne 16. března australskou Grand Prix.

Reklama