Hlavní obsah

Mosley varuje: za špionáž hrozí týmům F1 vyloučení

LONDÝN

Pokud bude někdy znovu usvědčen některý tým formule jedna ze špionáže, může počítat s vyloučením ze šampionátu. Účastníky mistrovství světa takto varoval prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Max Mosley. Loňský skandál s využíváním cizích dat skončil ještě pro stáj McLaren-Mercedes "jen" rekordní pokutou 100 miliónů dolarů.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Nemůžeme nikomu vyhnat z hlavy myšlenky na takovou věc, můžeme ale zamezit předávání informací psanou či elektronickou formou," prohlásil v úterý Mosley. "Pokud bude chtít někdo takové informace použít, nebude to příliš chytré rozhodnutí. Ve světě formule jedna již nelze takové věci provést beze stop. A my ty stopy najdeme," dodal.

Podle Mosleyho může být McLaren s loňským verdiktem ještě spokojen. Kromě stomiliónové pokuty mu byly odebrány všechny body v Poháru konstruktérů, jeho jezdci Lewis Hamilton a Fernando Alonso ale mohli dál bojovat o titul. "Druhá alternativa by byla pro tým McLaren ale mnohem horší. Vyloučení ze seriálu by je přišlo mnohem dráž," upozornil Mosley.

Reklama