Hlavní obsah

Ferrari vidí největší soupeře v McLarenu

PRAHA

Pouze jezdci stájí Ferrari a McLaren se v minulé sezóně radovali z vítězství v závodech MS formule 1, a z italského týmu už znějí hlasy, že i letos bude McLaren nejvážnějším rivalem.

Článek

„McLaren bude znovu naším největším soupeřem, při jezdeckém složení Hamilton, Kovalainen je postavení v týmu zřejmě jasně dané, i když to nikdo nebude říkat nahlas. Nechci ostatní degradovat, především Alonsa ne, ale bude hodně záležet na tom, jaké auto mu Renault postaví,“ řekl pro magazín Autosport úřadující světový šampión Kimi Räikkönen. „Hamilton bude letos ještě silnější. Určitě se poučil a McLaren si dá pozor, aby neopakoval loňské chyby,“ dodal brazilský pilot Ferrari Felipe Massa, jenž se dočkal chvály od týmového kolegy. „Felipe mi v boji o titul mohl hodně ztížit situaci, ale rozhodl se obětovat osobní ambice ve prospěch týmu a pracoval i pro mne,“ přiznal Räikkönen.

Před novou sezónou se necítí být jedničkou týmu. „Začínáme sezónu na stejné úrovni, všichni děláme maximum pro vítězství. Když je během sezóny ten druhý na lepší pozici, musíte zajistit, aby získal maximum z týmového úsilí a měl nejlepší příležitosti. Takže si nedělám starosti s tím, jestli jsem číslo jedna nebo dvě,“ citoval Räikkönena web f1sports.cz. Fin také ocenil, že část testování během letošní zimy u Ferrari převzal legendární Michael Schumacher.

Tlak na Ferrari je velký

„Jeho zkušenosti se hodí,“ říká jezdec, který za poslední dva roky zažil angažmá u obou největších soků: „Největší rozdíl je ten, že Ferrari je italský tým a má jiný způsob práce než McLaren. Nechci to ale víc rozebírat, jsem spokojený tam, kde teď jsem.“ Tlak na Ferrari je velký za všech okolností. „Tato stáj prostě musí stále vyhrávat. Osobně s tím nemám problém a přál bych si, abych byl letos ještě lepší než v minulém ročníku. Získat titul chce každý, ale nikdy toho nedosáhne sám. Mým prvořadým úkolem je práce pro tým, a když ji odvedu na sto procent, pak mohu myslet na sebe,“ doplnil Massa.

Oba piloti stáje obhajující triumf v Poháru konstruktérů se shodli, že letos bez kontroly trakce bude jejich úloha náročnější. „Musíme na sebe převzít to, co za nás na startu dělala elektronika. Každý jezdec ponese víc odpovědnosti,“ konstatoval Massa.

Reklama

Související témata: