Hlavní obsah

Barrichello stále sní o titulu mistra světa formule jedna

BRACKLEY

Brazilský pilot Robens Barrichello stále sní o tom, že se stane mistrem světa formule jedna. Pětatřicetiletého jezdce této touhy nezbavila ani neúspěšná loňská sezóna, v níž s monopostem Honda nezískal ani bod.

Článek

"Pořád mám ten sen a myslím, že ho mohu naplnit. Myslím, že letošní rok bude velmi pozitivní. Cítím se dobře, velmi dobře," uvedl zkušený pilot.

Barrichello se ve formuli 1 objevil už před patnácti lety a letos zřejmě překoná rekord v počtu startů v seriálu. Zatím jich má 253, o čtyři méně než stávající rekordman Ital Riccardo Patrese. "Když jsem se jako kluk díval přes zeď na okruh Interlagos, vždycky jsem tam chtěl být a vyhrát. Nikdy jsem si nepomyslel, že budu nejdéle působícím pilotem v historii," uvedl.

Honda si hodně slibuje od příchodu bývalého technického ředitele Ferrari Rosse Brawna. Barrichello si navíc pochvaluje, že konečně získal potřebnou sebedůvěru.

"Vždycky jsem si říkal: Ano, opravdu chci být mistrem světa a budu na tom pracovat. Ale na druhou stranu mám skvělou rodinu, a i kdybych to nikdy nedokázal, mám dvě děti. Pak jsem si pomyslel, že vlastně mohu mít oboje. To jsem si nikdy dřív nemyslel," uvedl bývalý jezdec Ferrari.

Reklama

Související témata: