Hlavní obsah

Stáj Force India pojmenovala novou formuli po majiteli týmu

BOMBAJ

V historickém centru Bombaje pod Indickou branou a s devadesátiminutovým zpožděním představila nová stáje formule 1 Force India vůz pro premiérovou sezónu v seriálu mistrovství světa. Monopost v bílé, zlaté a červené barvě s názvem VJM01 je pojmenovaný po indickém boháči Vijayu Mallyaovi, který někdejší stáj Spyker koupil.

Článek

"Nebudeme si nic nalhávat, zdědili jsme tým, který jezdil mizerně. "Proto je pro nás sezóna velkou výzvou pro zlepšení, ale odměna by měla být o to větší," dodal Mallya, který po koupi týmu zvýšil jeho rozpočet na 120 miliónů dolarů, což je téměř dvojnásobek oproti loňské sezoně.

Čtvrteční prezentace v Bombaji začala s devadesátiminutovým zpožděním, podle médií se ale přítomní návštěvníci rozhodně nenudili. O zábavu se starala čtveřice bollywoodských krásek Lara Duttaová, Šilpa, Šamita Šettyová a Samíra Reddyová.

Nový vůz, do jehož kokpitu usedne pětadvacetiletý německý pilot Adrian Sutil a zkušený Ital Giancarlo Fisichella, si premiéru odbude 25. února při třídenním testování na okruhu v Barceloně.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint