Hlavní obsah

Kvůli špionáži vyšetřovatelé prohledali domy zástupců McLarenu

WOKING

I krátce před začátkem nového ročníku mistrovství světa formule 1 pronásleduje stáj McLaren špionážní aféra, která jí pokazila loňskou sezónu. Sídlo týmu v anglickém Wokingu a domy některých funkcionářů ve středu prohledali italští vyšetřovatelé, kteří se zabývají případem vynesení tajných dokumentů o vozech Ferrari.

Článek

Podle prohlášení McLarenu delegace vedená prokurátorem z Modeny Giuseppem Tibisem v doprovodu místní policie navštívila vývojové centrum a domy několika představitelů stáje. Jejich jména tým nezveřejnil. "Policie byla naprosto spokojená s naší spoluprací. Jde o běžný postup v průběhu vyšetřování, které McLaren podporuje," uvedla stáj.

Podle dřívějších informací Gazzetty dello Sport hodlal Tibis vyslechnout šéfa McLarenu Rona Dennise, výkonného ředitele Martina Whitmarshe, hlavního inženýra Paddyho Lowea a dlouholeté zaměstnance Jonathana Nealea a Roba Taylora.

Před několika dny prokurátor vyslechl bývalého mechanika Ferrari Nigela Stepneyho, jenž loni údajně předal tajné dokumenty o vozech italské stáje tehdejšímu šéfdesignérovi McLarenu Miku Coughlanovi, který je dal k dispozici dalším lidem v týmu. McLaren kvůli tomu přišel o body v Poháru konstruktérů, v němž mířil za titulem, a musel zaplatit rekordní pokutu 100 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: