Hlavní obsah

Dennis neodchází, ale McLaren rozzlobili italští vyšetřovatelé

PRAHA

Šéf stáje McLaren Mercedes Ron Dennis neodchází, jak spekulovala některá zahraniční média. Pravdou ale je, že Mercedes na něj tlačí, aby mu prodal svých patnáct procent akcií a chce po něm větší dělbu pravomocí s ostatními členy vedení stáje. „Dennis má plnou podporu vedení stáje a všech akcionářů a žádný tlak, aby rezignoval, na něj vyvíjen není,“ odmítl spekulace zejména španělských médií člen vedení Martin Whitmarsh.

Článek

Šéf F1 Bernie Ecclestone poznamenal, že pozice Dennise je hodně těžká. „Má to všechno na krku, ne?“ řekl Ecclestone britskému deníku Mirror. „Když nevěděl, co se dělo, možná to vědět měl. A okamžitě se měl omluvit. Pokud věděl, co se stalo, měl se také omluvit,“ dodal.

Italská policie prohledávala v Anglii byty zástupců stáje McLaren a sídlo týmu v Wokingu. Hledala materiály, které by souvisely se špionážní aférou u Ferrari. Vyšetřovatelé sice nejprve tvrdili, že nic konkrétního nenašli, ale vzápětí svým prohlášením pro média hodně rozzlobili šéfy McLarenu.

„Ze získaných materiálů je jasně patrná zodpovědnost managementu a některých techniků McLarenu na vysoké úrovni," bylo uvedeno v prohlášení. Vedení týmu se hodlá obrátit na britské Ministerstvo vnitra a oficiálně se ohradit proti postupu modenské policie. Její vyšetřovatelé se prý ještě vůbec k žádným materiálům nedostali.

„Ve světle tohoto typu publicity, kterou patrně vyvolala modenská policie, možná lidé nyní pochopí naší opatrnost při zapojení se do takového procesu s nimi. Skutečně máme v úmyslu kontaktovat Ministerstvo vnitra, abychom sdělili naše obavy z vedení celé této záležitosti,“ cituje prohlášení týmu server f1sports.cz.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint