Hlavní obsah

Alonso se obává kvalifikace v Austrálii

MELBOURNE/PRAHA

Ačkoliv páteční volné tréninky nejsou ve formuli 1 spolehlivým ukazatelem výkonnosti jezdců a jejich monopostů, jedno první jízdy proti časomíře v australském Melbourne naznačily: Fernanda Alonsa čeká po návratu do stáje Renault těžká cesta zpět na vrchol. To potvrdil i sám španělský jezdec, podle nějž může být problém projít i do finální části sobotní kvalifikace.

Článek

Alonso zajel v prvním měřeném tréninku šestý čas, v odpolední jízdě pak figuroval na třinácté příčce. „První trénink byl o něco lepší než ten druhý, stejně jsme ale byli pozadu. Stále nemáme moc jasno v tom, jak si ve srovnání s konkurencí stojíme,“ postěžoval si dvojnásobný mistr světa britskému magazínu Autosport po skončení pátečního programu v melbournském Albert Parku.

Podle šestadvacetiletého pilota potřebuje Renault zlepšit výkon vozu na jedno kolo. „S dlouhodobějším výkonem jsme vcelku spokojení. Musíme ale vylepšit maximum při jednom měřeném okruhu,“ uvedl Alonso. „Bohužel jsme se ještě nedostali na sto procent našeho potenciálu, což může způsobit vážné problémy při kvalifikaci. Při třetím tréninku musíme udělat maximum, abychom tyto nedostatky odstranili,“ dodal.

Jak ale vzápětí Alonso přiznal, nepřijel do Austrálie s velkým očekáváním. „Každý si dáváme vlastní cíle. Obávám se, že víkend nemůžeme myslet ani na vítězství, ani na stupně vítězů. V sobotu se pokusíme projít do finální části kvalifikace. A snad v neděli pobereme nějaké body,“ zadoufala jednička Renaultu.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články