Hlavní obsah

Tým formule jedna Toro Rosso bude na prodej

BERN

Společnost Red Bull, které vedle vlastního týmu patří podíl ve stáji formule jedna Toro Rosso, se netají tím, že jej chce prodat. Nová pravidla platná od roku 2010 totiž nepovolují součinnost týmů, ať už v designu nebo konstrukci jednotlivých vozů.

Článek

"Není velkým tajemstvím, že chceme tým Toro Rosso prodat," uvedl miliardář a vlastník Red Bullu Dietrich Mateschitz. "Chceme se koncentrovat pouze na jeden tým. Toro Rosso prodáme nejdříve až po skončení letošní sezóny, ale do roku 2010," dodal.

Pro případné zájemce má ale Mateschitz jedno upozornění: "Nejlacinější věc, kterou můžete ve světě formule jedna udělat, je koupit tým. Mnohem dražší je ho pořádně rozjet. Vybereme si pouze takového kupce, který bude schopen vést jej na takové úrovni, jak jsme to dokázali my."

Italskou stáj, která v závodech mistrovství světa vystupovala dříve pod názvem Minardi, vlastní společně s Mateschitzem také bývalý pilot formule jedna Gerhard Berger. Jako outsider seriálu si v úvodní Velké ceně Austrálie počínala lépe než sesterský Red Bull, když získala dva body za sedmé místo Sébastiena Bourdaise.

Reklama