Hlavní obsah

Teď už se týmu do ničeho nepletu, tvrdí Jean Todt, bývalý šéf Ferrari

PRAHA

S Jeanem Todtem jsou spojeny největší úspěchy Ferrari ve formuli 1, loni po sezóně se ale rozhodl místo šéfa opustit. „Přišel čas uvolnit místo mladším. Stáhnu se do ústraní, ale Ferrari úplně neopustím,“ řekl, když předával funkci svému žáku Stefanu Domenicalimu.

Článek

Minulý týden rezignoval i na funkci výkonného ředitele. Pro Ferrari však pracuje dál jako poradce, který má ale důležité slovo. „Nevyužít jeho zkušeností by byl hřích. Todt je jedním z nejlepších šéfů a největších odborníků, jací kdy ve formuli 1 pracovali,“ ocenil schopnosti malého Francouze prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

„Teď už se týmu ale do ničeho nepletu. Nedělám chytrého. To není můj styl. Pro Ferrari pracuji jen sedm hodin denně,“ říkal s úsměvem Todt v Sepangu. Jeho přítomnost však berou všichni v týmu pozitivně, i když na GP Malajsie byl divákem, byť s privilegii vstupu do všech prostor týmu Ferrari. „Přináší pohodu. V Jeanově přítomnosti všichni pookřejí. Zmizí nadbytečná nervozita, zůstává profesionální soustředěnost. Rád ho vidím. Je jakousi pojistkou,“ složil poklonu svému předchůdci Domenicali.

Todt: Ferrari byla mou čtvrtou kapitolou

Todt za sebou má v automobilovém sportu unikátní minulost. Po úspěšné kariéře navigátora v rallye se stal šéfem sportovního oddělení Peugeotu. „Byli jsme úspěšní v mistrovství světa, pak jsme slavili úspěchy na Rallye Paříž–Dakar. Později jsme vstoupili do soutěží sportovních vozů, bylo to dvanáct let mého života, která bych označil za první dvě kapitoly. Další byla studia na univerzitě a velice krásnou čtvrtou kapitolu jsem si prožil s Ferrari,“ vypočítal Todt.

„To byl vždycky můj sen, protože Ferrari je firma, která dělá snová auta. Tu zodpovědnost jsem nesl třináct let. Nejdříve jako ředitel managementu a pak jsem se stal obchodním ředitelem. Čas strávený ve formuli 1 byl úžasným obdobím mého života a já se jím cítím být poctěn. Poznal jsem báječné lidi. Od středy minulého týdne jsem členem představenstva a poradcem prezidenta di Montezemola,“ popsal svoji novou úlohu Todt.

„Jsem připraven jeho i tým ještě tak tři roky podporovat, ale najdu si i čas pro sebe, což jsem v minulosti neměl. Za posledních dvacet pět let jsem v práci nechyběl jediný den. S takovou spoustou volného času otevřu novou kapitolu svého života, profesního i soukromého. Je to fantastické,“ uzavřel dnes už legendární Todt.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články