Hlavní obsah

Mosleyho sexuální skandál rozzlobil bahrajnskou královskou rodinu

MANÁMA

Bahrajnská královská rodina nechce na víkendové Velké ceně v Manámě šéfa světového automobilového sportu Maxe Mosleyho. Důvodem je podle promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea Mosleyho sexuální skandál s nacistickou tematikou.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Navíc by vzal závodům veškerou pozornost a zájem médií by nasměroval k věcem, které by neměly někoho vůbec zajímat," prohlásil dnes Ecclestone.

Už se také objevily další hlasy, které volají po Mosleyho odstoupení z vedení Mezinárodní automobilové federace. "O tom se snad nemusíme vůbec bavit. V úvahu přichází jedině rezignace," prohlásil bývalý mistr světa F1 Jody Scheckter. "Myslím, že by se měl hodně zamyslet nad svou budoucností," dodal Jackie Stewart.

O rozpoutání skandálu se postaral britský bulvární nedělník News of the World, který na své internetové stránce zveřejnil video, na němž sedmašedesátiletý Mosley přijíždí do londýnského bytu nedaleko svého domu. Tam už na něj čekala pětice prostitutek oblečených v nacistických uniformách, s kterými si pak pět hodin užíval. List má k dispozici údajně kompletní záznam Mosleyho nacisticko-sexuálních orgií.

Ženatý Mosley, jehož otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii, se také stal terčem kritiky ze strany ředitele britského centra holocaustu.

Reklama

Související témata: