Hlavní obsah

Mosley navzdory sexuálnímu skandálu nehodlá odstoupit

MADRID

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley nehodlá odstoupit ze své funkce, i když ho k tomu mnozí vyzývají kvůli jeho sexuálnímu skandálu. Britský bulvární list News of the World v neděli zveřejnil videozáznam a fotografie, na nichž si užívá s pěti prostitutkami a navíc s nimi hraje nacistickou scénku.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Dostal jsem spoustu zpráv s vyjádřením sympatií a podpory, podle nichž můj soukromý život nemá žádnou souvislost s mou prací a měl bych pokračovat ve své funkci. Mám v úmyslu se touto radou řídit," uvedl v úterý sedmašedesátiletý šéf motoristického sportu.

Funkcionářům organizace FIA zaslal dopis, v němž vyjadřuje lítost nad zveřejněním těchto materiálů a odmítá jakoukoli souvislost svého jednání s nacismem. Nepopírá však hrátky s prostitutkami v londýnském bytě nedaleko svého domu. "Informace zveřejněné deníkem The News of the World jsou naprosto nepřiměřeným vpádem do mého soukromí. Mám v úmyslu zahájit právní kroky proti listu ve Velké Británii i dalších zemích," uvedl.

Mosley je synem Oswalda Mosleyho, který stál u zrodu britské fašistické strany. Od roku 1960 je ženatý.

Reklama