Hlavní obsah

Räikkönen chce konečně vyhrát v Bahrajnu, varuje ale před BMW

PRAHA

Pilot stáje Ferrari Kimi Räikkönen je přesvědčen, že o letošní titul ve formuli 1 se poperou tři stáje. Podle úřadujícího mistra světa není náhoda, že stáj BMW-Sauber okupuje druhou příčku v Poháru konstruktérů a oba její jezdci figurují v elitní pětce. „Všichni čekali, že to bude duel mezi Ferrari a McLarenem. Po dvou závodech je ale vážně ve hře i BMW,“ prohlásil finský závodník během příprav na Velkou cenu Bahrajnu.

Článek

Räikkönen si po úvodním zklamání v Austrálii, kde získal jen bod, spravil chuť před dvěma týdny na okruhu v malajsijském Sepangu, na němž vybojoval první letošní vítězství. A uspět chce i tento víkend v Bahrajnu. Na okruhu Šákir totiž dojel třikrát v řadě třetí. „Pokaždé se něco pokazilo a třikrát po sobě jsem skončil třetí. Šákir patří k těm okruhům, kde chci slavit vítězství,“ uvedl osmadvacetiletý rodák z Espoo.

V barvách Ferrari se Räikkönen v Bahrajnu představil poprvé loni a nejnižší stupínek na pódiu jej příliš neuspokojil. „Vůz nebyl dobře nastavený. Letos by to mělo být lepší. Koneckonců máme auto, které má na vítězství na každé trati,“ řekl finský pilot. Vedení stáje nicméně upustilo od záměru použít v Bahrajnu radikálně upravenou přední část monopostu a rozhodlo se aplikovat jen drobné úpravy v aerodynamice.

Heidfeld: Útok na titul až v příští sezóně 

Räikkönen figuruje po dvou závodech letošní sezóny na průběžné druhé příčce. Na vedoucího Lewise Hamiltona z týmu McLaren ztrácí tři body, třetí Nick Heidfeld ze stáje BMW má stejný počet bodů jako finský jezdec. „Boj o titul bude stejně těsný jako loni,“ komentoval vývoj šampionátu úřadující mistr, který si loni celkový triumf zajistil až při posledním závodu sezóny.

„Zatím je příliš brzy na to hodnotit, jak na tom kdo je. Ještě je třeba odjet pár závodů, abychom si mohli udělat obrázek o hlavních kandidátech na titul. Jedno je ale jisté. Už to není bitva dvou stájí. Všichni čekali, že to bude opět duel mezi Ferrari a McLarenem. Po dvou závodech je ale vážně ve hře i BMW. My i McLaren sice máme po jednom vítězství, BMW má ale dvě druhá místa. Čeká nás tuhý boj o každý bod, každé zaváhání znamená velkou ztrátu,“ má jasno Räikkönen.

Podle německého jezdce Nicka Heidfelda však stáj BMW ještě není v pozici, aby na titul mohla pomýšlet. „Pracujeme krok po kroku a pomalu dotahujeme špičku. Letos chceme dosáhnout na vítězství v závodě. Kdo chce ale myslet na titul, ten musí vyhrávat pravidelně. A tam my ještě nejsme. Náš cíl pro letošní sezónu ale zůstává nezměněný, útok na titul plánujeme až v roce 2009,“ doplnil třicetiletý závodník.

Reklama

Související témata: