Hlavní obsah

Mosley kvůli skandálu na Grand Prix do Bahrajnu nepojede

LONDÝN

Prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Max Mosley prohlásil, že za zveřejněním záznamu, kde se oddává sexuálně nacistickým hrátkám s prostitutkami, stojí spiknutí proti jeho osobě. Mluvčí FIA současně potvrdil, že sedmašedesátiletý Mosley se z osobních důvodů nezúčastní víkendové Velké ceny formule 1 v Bahrajnu.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

O spiknutí řekl prezident FIA listu Die Welt. "Mám informace od dobře informovaného zdroje z britské policie, že v posledních týdnech jsem byl bedlivě sledován. Někdo si to objednal, nevím však kdo a proč," prohlásil. "Podobné náznaky jsem měl také z Francie, ale tamní zdroj není tak důvěryhodný," dodal.

Nejet do Manámy se Mosley rozhodl jen pár dní poté, co skandál vyšel najevo a bahrajnská královská rodina oznámila, že si Mosleyho na závodech nepřeje.

O rozpoutání skandálu se postaral britský bulvární nedělník News of the World, který na své internetové stránce zveřejnil video, na němž sedmašedesátiletý Mosley přijíždí do londýnského bytu nedaleko svého domu. Tam už na něj čekala pětice prostitutek oblečených v nacistických uniformách, s kterými si pak pět hodin užíval. List má k dispozici údajně kompletní záznam Mosleyho orgií.

Ženatý Mosley, jehož otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii, se také stal terčem kritiky ze strany ředitele britského centra holocaustu a objevily se hlasy volající po jeho odstoupení z funkce. To funkcionář odmítá.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint