Hlavní obsah

Mosley zažaloval bulvární list za zveřejnění sexuálního videa

LONDÝN

Šéf Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley v pátek podal žalobu na nedělník News of the World. Bulvární list zveřejnil informace a na internetu i video s Mosleyho nacisticko-sexuálními orgiemi a prezident FIA tvrdí, že mu tím způsobil dalekosáhlé škody. "Právníci pana Mosleyho dnes učinili všechny potřebné kroky," citovala agentura Reuters mluvčího FIA.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

Mosley se dostal pod palbu kritiky po zveřejnění záběrů, na nichž si užíval pětihodinové orgie s pěticí prostitutek v nacistických uniformách. Jejich chování připomínalo scény z koncentračních táborů jako bičování či prohlídku vlasů kvůli vším.

V motoristickém světě proto stále sílí hlasy volající po jeho odstoupení z funkce. To však sedmašedesátiletý Brit odmítl učinit a svolal mimořádné shromáždění za účasti zástupců všech národních federací.

Kvůli záběrům se stal mimo jiné nežádoucí osobou na probíhající Velké ceně formule 1 v Bahrajnu, když vládnoucí královská rodina prohlásila, že si ho ve své zemi nepřeje. Mosley proto na závody nedorazil, přestože promotér formule 1 Bernie Ecclestone prohlásil, že Mosleyho soukromí nelze míchat s výkonem jeho funkce prezidenta FIA.

Řadě lidí se také nelíbil nacistický podtext sexuálních hrátek šéfa FIA, kterého zkritizoval například ředitel britského centra holocaustu. Nádech orgií byl pikantní i proto, že Mosleyho otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii.

Reklama