Hlavní obsah

Kvůli řízení v opilosti by Mosley rezignoval, kvůli sexu však ne

Šéf Mezinárodní automobilové federace Max Mosley prohlásil, že jeho sexuální orgie, které natočil bulvární list News of the World, byly neškodné, naprosto legální a s nacismem neměly vůbec nic společného. Znovu také zdůraznil, že kvůli nim nehodlá odstoupit z funkce.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Dospělí lidé v 21. století by neměli někoho soudit na základě sexuálních praktik. Něco jiného by bylo, kdybych byl chycen, jak jsem při jízdě překročil povolenou rychlost, nebo při řízení pod vlivem i velmi malého množství alkoholu. Pak bych okamžitě rezignoval," citovala agentura Reuters dopis, který Mosley zaslal Senátu a Světové radě FIA.

Mosleyho už vyzvala k odchodu řada osobností i významné členské svazy FIA včetně německé a americké federace. "Neodejdu přece kvůli tomu, že noviny ilegálně získaly záběry toho, co jsem dělal ve svém soukromí. Přestože se to někomu může zdát neakceptovatelné, nejednalo se o nic nezákonného nebo nebezpečného. Navíc to vůbec neovlivňovalo moji práci pro motoristický sport," dodal sedmašedesátiletý Brit, který už nedělník zažaloval za dalekosáhlé škody.

"Spousta lidí dělá v ložnicích mnohem horší věci, či mají podobné zvyky. Dokud o tom však nemluví veřejně, tak to nikomu nevadí. Podle mě není problém v tom, co jsem udělal, ale to, že se to dostalo na veřejnost. S tím ale nemám nic společného, dělal jsem všechno pro to, aby to zůstalo jen v mém soukromí," prohlásil a zopakoval, že záznam byl pořízen na zakázku, aby ho kompromitoval.

Mosley se také ohradil proti nařčení, že by jeho pětihodinové sadomasochistické sexuální hrátky s pěticí prostitutek měly nacistický nádech. "To je pouhá smyšlenka a při soudu to vyjde jasně najevo. Noviny si to vymyslely, aby mohly postavit příběh na minulosti mojí rodiny," dodal Mosley, jehož otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii.

Reklama