Hlavní obsah

Kubica zhubnul a je rychlejší

MANÁMA

I předsezónní dieta může za výborné výsledky polského jezdce Roberta Kubici v úvodu mistrovství světa formule 1. Pilota stáje BMW-Sauber loni zklamalo šesté místo a pouze 39 získaných bodů, proto se rozhodl pro úspěch v letošním šampionátu obětovat i několik kilogramů tělesné váhy.

Článek

Rodák z Krakova zhubl za pár měsíců o šest kilo a výsledky se dostavily. Před dvěma týdny v Malajsii dojel v životním závodě druhý a v sobotu v Bahrajnu vyhrál poprvé v kariéře kvalifikaci.

"Viděli jsme, že když budeme lehčí, budeme o něco rychlejší. Proto jsem se dohodl se svým inženýrem, že něco shodím a odlehčíme také auto. Tvrdě jsem pracoval a tohle je výsledek," řekl Kubica novinářům na okruhu v Sáchiru, kde bude v neděli bojovat o první vítězství.

Shazováním kil se 185 cm vysoký jezdec snažil přiblížit týmovému kolegovi Nicku Heidfeldovi, který má při závodech výhodu ve výrazně menší postavě. Při 165 centimetrech váží 59 kg. Kubica přikládá nižší hmotnosti velký vliv na dobré výsledky v úvodu sezóny a také šéf stáje Mario Theissen si u něj všiml významné změny.

"Během zimy začal být mnohem pozitivnější, otevřenější a je na něm znát větší motivace. Samozřejmě, že mu pomohlo, že shodil, protože ta kila se dají využít v dalších vylepšeních na autě, které je pak rychlejší," uvedl Theissen.

Reklama