Hlavní obsah

Hamilton přiznal, že za obě chyby v Bahrajnu mohl sám

Pokud dokončil závod mistrovství světa formule 1, nebyl Lewis Hamilton ještě nikdy horší než v neděli. Ve Velké ceně Bahrajnu skončil britský vicemistr světa třináctý zejména proto, že zaspal na startu. S výjimkou jediného nedokončeného závodu předvedl svůj nejhorší výkon v životě, neboť ve snaze dohnat soupeře boural a musel do boxů pro nové přední přítlačné křídlo.

Článek

"Byla to katastrofa, dnes jsem potopil tým," sypal si loňský nováček šampionátu popel na hlavu. Důvodem jeho chyby byla skutečnost, že pozdě přepnul motor do startovacího programu a agregát se v "sebeobraně" automaticky bránil proti přetížení. "Všichni měli motor připravený, zatímco já ne," prohlásil. "Bylo to slabé představení, týmu jsem moc nepomohl," kál se.

Z čela průběžného pořadí se třiadvacetiletý pilot po svém dvacátém závodu kariéry propadl na třetí místo. "Když už jsem špatně odstartoval, chtěl jsem jako správný profesionál dojet aspoň pro body," uvedl. To se mu ale nepodařilo, navíc v druhém kole zezadu najel do monopostu Fernanda Alonsa z Renaultu. "Mohl jsem za to já, stálo mě to šanci bojovat," prohlásil.

McLaren vůbec prožil špatný víkend. Druhý vůz Fina Heikkiho Kovalainena dojel pátý a stáj se propadla z vedoucího místa na třetí pozici v Poháru konstruktérů za vedoucí BMW-Sauber a Ferrari. Hamilton se z nepovedeného vystoupení hodlá poučit. "V příštím závodu se chci dostat zpátky," řekl jasně.

Reklama

Související témata: